Fame Life, #2

Konečně jsme se s Ali pohnuly a v současnosti máme 27 stránek, což by mělo být dost materiálu na nějaké to publikování ještě pár týdnů, i kdyby se jedna z nás náhodou zasekla, proto jsme se rozhodly, že tu není důvod, proč nepokračovat v publikování.

A ještě jednou, co že to má vlastně být? Společné dílko Annie & Alie, které daly hlavičky dohromady (a radila jim k tomu nejúžasnější Nell) a vzniklo něco... zajímavého.

Příběh je kvůli množství postav psán er formou, ale každá kapitola se zaměřuje převážně na jednu z postav, která je vždy uvedena v nadpisu. Tento nadpis je psán ve formě přezdívka postavy/křestní jméno. To jen tak pro orientaci.

DOUBLEC/CARLY

Divoce si ukousla z müsli tyčinky, zatímco se naštvaně mračila na její obal. 452 kJ. Svět se zbláznil. Jakto, že 452? Znělo to pro ni jako nechutně vysoké číslo. Co všechno vlastně dnes měla? Dál krabatila čelo, zatímco v hlavě počítala.
Kmínový chléb. Asi 981 kJ, co blbne, klidně i 1000. A měla ho s medem, to je asi 1300, zaokrouhleně. A to byla jen snídaně. Co pak? Krůtí prsa na oběd? 460?
Proboha, tolik čísel, už teď ji z toho bolela hlava, to je snad horší než dvouhodinovka matiky. Kde má sakra tu tabulku s kaloriemi? A rozvrh se stravou?
Zpoza stolu vyhrabala svou tašku a pokoušela se najít kýžené papírky, místo toho však vytáhla jen obal od dojezené čokolády. Na tu skoro zapomněla. Z obalu na ni doslova ječelo 2250 kJ. Svět kolem ní se otřásl. A měla dvě, to jen protože byla tak nervózní kvůli Jackovi. Jak úžasné. Chlapi, za vše můžou oni, nebýt jich, vše je mnohem jednodušší. Třeba by se tolik nestresovala, že zase přibrala kilo, nebo že dnes nemá dokonalé vlasy, nebo že…
Pokračovala by dál, jenže vedle ní hlasitě písknul počítač, přišla jí nová zpráva. Vylekaně trhla hlavou, přičemž se úspěšně bouchla o lampu. Hlasitě zanadávala. Ta debilní lampa, za vše může ona, nebýt jí, tak… kousla se do jazyku. Nesmí se stresovat. Když se bude stresovat, tak bude mít vrásky a ona nechce mít vrásky. Takže teď se klidně uklidní, že ano. V duchu si to odkývla.
Rozvrh se stravou a kaloriemi si přece uložila i do počítače, v nejhorším si je může vytisknout. Zítra si třeba zaběhá ve fitnessku o hodinu víc a v pohodě vypotí ty dvě čokolády. A na Jacka se kašle. Přesně tak.
Obrátila pohled k monitoru, kde ji blikala nová zpráva od Nat. Trošku ji to překvapilo, nikdy nebyly zadobře, spíš naopak, vždy se tak trochu bily o místo na výsluní školy, jenže ona, Carly, má teď mnohem vyšší cíle. Koho by zajímaly nějaké dětinské pyramidy oblíbenosti? Ji jistě ne.
Poslala ji jakýsi link na nějakou stránku – FameLife? – a doporučení, že to zanedlouho bude nejvíc ‚cool‘ místo na netu, tak ať si rezervuje místo před tím, než bude plné.

Carly se ušklíbla, teda, Nat se nějak nezdála, aby jí v něčem pomáhala, jistě něco plánuje. A je jediný způsob jak zjistit co.
Najela myší na link a otevřela stránku, na které ji přivítal jednoduchý, modro-bílý layout a registrační formulář. Hned se dala do jeho vyplňování, zatímco stihla samotnou stránku poslat mailem i Avě, své nejlepší kamarádce.
Jen tak se nenechá nachytat od takové husy, jako je Nat, to ne, přemýšlela, zatímco si vybírala fotku pro profilový obrázek.

<<Předchozí část
>>Následující část